24 juli 2011

Noorse wielrenners rijden met rouwband de tijdrit

De tour gaat altijd door en de tour wacht op niemand. Toch gaven de twee Noorse renners in de tour blijk van medeleven met hun landgenoten. Ze reden met een rouwband. Noorwegen verloor in een dag zijn imago van "nooit iets aan hand land".  Thor Hushovd heeft na de individuele tijdrit in de Tour de France gereageerd op de aanslagen in zijn land. "Sport is nu even niet belangrijk"  "Wielrennen verliest nu elk belang. Ik leef mee met alle Noren. Het is moeilijk om te fietsen en af te zien terwijl zulke dingen in mijn land gebeuren."  bron

De berichtgeving over het drama in Noorwegen gaat snel. Overal is versnipperde informatie te vinden. Op de deze weblog staat alles mooi bij elkaar. Veel filmpjes, goede achtergrondinformatie. 

Tijd voor een lekker zomers stamppotje

In de zomermaanden mis ik soms de lekker boerenkool stamppot. Ineens heb ik daar dan zo'n zin in, vooral als het weer niet echt lekker is, zoals de laatste weken. Om toch een stamppotje te eten die wel bij het seizoen past heb ik dit recept gevonden: Stamppot snijbonen met kruidenkaas.
Zo simpel zie je recepten maar zelden. Heb ik toch lekker mijn stamppotje en en ook nog eens met echte zomergroenten. Wat fijn dat de supermarkten ook vandaag, zondag, gewoon open zijn. 
Ik ga de variant met worstjes maken, die dunne chippolata (oid) worstjes van de Appie zijn heel lekker.