9 april 2011

Merchant Kingdom leukste app

Even een tip voor de spelletjesliefhebbers met een i-phone. Mijn favoriete app is Merchant Kingdom. Het is een spel dat gebruikt maakt van je gps locatie. De wereld is dus je speelveld. Over de echte wereld is een extra laag met tegeltjes. Op zo'n tegel kan je huisjes bouwen. Je gaat dan grondstoffen produceren. Van hout maak je planken en van planken weer een boekenkast of een speer. Je kan de spullen dan weer gebruiken om meer bij te bouwen op je huidige lokatie maar je kan het ook elders gebruiken, je neemt de spullen dan mee in een caravan (je i-phone dus) en elders ga je ook weer huisjes bouwen om daar weer aan andere grondstoffen te komen.

De markt
De spullen die je aan het produceren bent kan je ook verkopen op de market. Elke regio heeft weer een eigen market en je kan dus een beetje rondstruinen als je in andere regio bent, op zoek naar koopjes. Ook kan je requests vervullen.

Aanvallen of cultuur
Om je macht in het spel te vergroten kan je andere dorpjes aanvallen. Je hebt daarvoor wapens nodig die je zelf kan produceren of je koopt ze op de market. Je moet je dorpje dus goed verdedigen tegen anderen. Als je een dorpje van een ander hebt ingepikt moet die persoon dus belasting aan jou gaan betalen. Het voordeel is ook dat de inwoners van het bezette dorp bij jouw totaal aantal bewoner mee gaat tellen. Je kan ook kiezen voor een meer vriendelijke weg: je gaat op de cultuur tour. Je kan een theater bouwen en daar evenementen organiseren. Als je dat vaak doet zal je ook meer 'volgelingen' krijgen.

Verslavend spel dat Merchant kingdom
Merchant Kingdom is zeker een leuk spel. Het is leuk om naast je dagelijkse boodschappen ook even een paar tafels en planken op te halen bij de supermarkt. Je kan even een berichtje achterlaten bij je virtuele buurman. Het spel heeft zoveel opties dat ik het hier niet even in een paar regels kan uitleggen. Dat is ook meteen het aantrekkelijke van dit spel: het is niet heel simpel dus je bent er niet zo snel op uitgekeken. Er zijn zoveel strategieen mogelijk. Echt de moeite waar om het eens te proberen. Proberen is gratis, als je er mee verder wil gaan kan je het beste de pro-versie nemen.
Meer weten kijk dan even op de site

Gezonde app
Het leuke van Merchant Kingdom is dat je echt uit je luie stoel moet komen. Een ommetje kan zo een stuk spannender worden. Even een stukje fietsen langs je dorpjes is ook een gezonde bezigheid. Hondenbezitters lopen nu een eindje verder om om het dorpje nog even te perfectioneren. Deze app staat dus ook hoog op het verlanglijstje van uw hond.

Doel van het spel
Zoveel mogelijk mensen aan jouw koningkrijk verbinden. Wie het meestel heeft binnen een gebied is count of duke, wie het meest in het land heeft is king, of queen natuurlijk.