3 mei 2011

Real Madrid - Barcelona, zielig voor voorzitters

Weer eens met stomme verbazing zitten kijken naar een champions league wedstrijd. Voor alle duidelijkheid, ik ben geen voelbalkenner. Wat ik heel opvallend vond was dat de voorzitters van Barcelona en Real Madrid naast elkaar zaten. Het zal wel de gewoonte zijn dat de voorzitters naast elkaar zitten maar ik vond het best zielig, vooral in dit geval om het echt rivaliserende clubs zijn.

Die voorzitters zijn de hele tijd bezig met al het geneuzel wat niks met voelbal te maken heeft. Dan is het eindelijk zover, het team gaat spelen. Dan wil je toch met je clubgenoten in een luxe skybox lekker meejuichen toch? Nee hoor, je moet zitten naast de persoon waar je volgens mij helmaal niet naast wil zitten en je moet stomme beleefdheidsgesprekjes voeren. 

Nou worden beide voorzitters er waarschijnlijk vorselijk voor betaald maar toch.... ze willen dit toch allebei niet? Stop toch met die onzin en ga lekker in je eigen skybox zitten. Als ze werkelijk iets willen bespreken met elkaar, dan weten ze elkaar heus wel te vinden, daar hoef je een leuke voetbalavond toch niet voor op te offeren?
 

Do zingt hij gelooft in mij

De trein met hits lijkt niet te stoppen bij de beste zangers van Nederland dit jaar. In een eerdere blog was ik al onder de indruk van het aantal hits dit jaar bij de beste zangers van Nederland maar ik denk dat Do nu ook haar hit te pakken heeft. Zij gelooft in mij, maar dan echt heel anders, zonder afbreuk te doen aan het originele nummer. Prachtig.

Op de website van Do staat dat de filmpjes op youtube in anderhalve dag al 20.000 keer bekeken waren. Dat is fors en vanmiddag op de radio begreep ik dat er inderdaad een single van uit gaat komen. De server van de website had het moeilijk en de inbox van de mail stond op ontploffen.

Ook voor de Tros is het programma dit jaar een opsteker. Op koninginnedag keken er 924.000 mensen naar het programma. Lijkt me een prima score voor een dag waarop veel mensen nog in de stad hangen met een biertje aan de toog of met net een pilsje teveel op vroeg in hun nest zijn gedoken.

Vraag is wel hoe de Tros hier volgend jaar een passend vervolg op moet maken. Kennelijk is een groep heel populaire zangers geen garantie voor succes. Afgelopen jaren deden er meer 'gearriveerde' zangers mee en ik me niet een hit herinneren als ik eerlijk ben. Vraag is dus wat de groep van dit jaar zo succesvol maakt.

Voor wie het allemaal heeft gemist:


Do zingt hij gelooft in mij