13 februari 2011

De bloemetjes buiten zetten

Laten we de steden komend jaar eens pimpen. Niet met grafitti maar met bloemen. Zo'n zakje kost ongeveer 90 cent als je mazzel hebt. Dan heb je wel zaad voor heel veel bloemetjes. Het lijkt me zo onwaarschijnlijk gaaf als we braakliggende bouwterreinen, de stukjes grond voor je gevel voorzien van een mooie bos met bloemen. Op sommige rotondes staat het in het voorjaar al vol met narcissen en ik geniet daar echt wel van.

Ik ben van plan om de volgende keer dat ik in een tuincentrum ben zo'n zakje mee te nemen en die ergens in de stad te gaan planten. Ik weet een bouwterrein vlak naast de weg waar heel veel mensen langskomen en daar zou het echt prachtig staan denk ik zo. De bouw van wat het ook moet worden in de toekomst ligt al bijna een jaar stil dus ik denk niet dat er iemand last van heeft. De vraag is dus: Wie doet er met me mee?

De laatste tijd is er ook veel aandacht voor de bijensterfte. Ze hebben het moeilijk, onze mini-honingfabriekjes. Zij zouden het ook waarderen als we iets meer bloemen zouden hebben.

Fietsen 18,7 bitterballen per uur

Help, mijn spijkerbroeken krimpen de laatste tijd. De broek die altijd zo lekker zat doet nu een beetje pijn in mijn zij. De laatste maanden heb ik er een bourgondische levensstijl op nagehouden en er zijn een paar kilo's bijgekomen. Tijd voor actie want voor je het weet is het weer voorjaar.

Enige research levert tips op als neem een appel 's avonds als je trek krijgt. Ja lekker, daar heb ik op dat moment helemaal geen trek in! Een andere tip die ik las was ga meer fietsen. Daar kan ik wel wat mee. Ik pak voor vanalles nog altijd de auto en dat is niet goed voor de lijn en ook niet voor mijn banksaldo en ook niet voor het milieu.

Volgens deze site zou ik per uur met mijn vette lijf van 82 kilo wel 656 kcal verbruiken per uur. Ik moet dan wel 20 km per uur rijden maar dat lijkt me een vrij normaal tempo. Op de site van het voedingscentrum staat dat een bitterbal 35 kcal bevat. Fietsen gaat dus voor mij 18.7 bitterballen per uur. Dat lijkt me vrij veel. Ergens heb ik denk ik een rekenfout gemaakt. Zo niet, dan fiets ik morgen naar mijn werk (heen en terug samen iets meer dan een uur) en neem ik 's avonds een portie van 6 bitterballen voor de tv, dan val ik toch nog 12 bitterballen af haha. Lijkt me veel leuker dan een serieus dieet. Ik vrees dat de werkelijkheid anders in elkaar zit. Sonja Bakker staat vast al klaar met haar boek me eens goed de waarheid te vertellen.

Leukste beeld van Amsterdam staat in een boom

We worden in Amsterdam helaas geconfronteerd met soms wel heel erg lelijke kunst of kunst die gewoon niet zo handig is. Ik denk daarbij aan erg tere glazen objecten in Amsterdam Zuid-Oost. Toch hebben we ook positieve uitzonderingen. Het leukste beeld van Amsterdam staat in een boom en is alleen zichtbaar voor mensen die weten waar hij staat.

Ik vroeg me af hoe het zo is gekomen dat we een kunstwerk in een boom hebben. Het antwoord is verbeisterend, niemand weet het. Het beeld is gemaakt door een anonieme kunstenaar, dus de gemeente heeft er niets mee te maken. Hij stond er gewoon in ineens, het zagertje. Het mannetje is al sinds 1989 te zagen om zichzelf ten val te brengen.

Een bedankje aan de anonieme kunstenaar lijkt me wel op zijn plaats dus bij deze... Beste anonieme kunstenaar, heel erg bedankt voor het plaatsen van je beeld. Ik heb er vaak naar staan kijken en elke keer met een glimlach op mijn gezicht. Je beeld maakt me vrolijk. De leukste kunst in de stad maak jij, en niet in opdracht van de gemeente met al zijn commissies met kunstkenners, maar gewoon voor ons, zodat wij er ook van kunnen genieten.
Dank je wel.

Wil je hem ook zien? Kijk de volgende keer eens omhoog bij het Leidsebosje (vlak bij het Leidseplein). In de plataan op een van de onderste takken is hij te bewonderen.
Enhanced by Zemanta

Muffins bakken is een mooi klusje voor de oppaszondag

Gooseberries muffinsImage via WikipediaMorgen komt mijn kleine nichtje bij me langs, haar ouders gaan een nieuwe bank uitzoeken. Misschien ben ik geen geweldige oppas maar voor een kind is alles beter dan langs al die toonzalen. Om maar niet te spreken over het humeur van je ouders na de derde winkel.

Zelf heb ik geen kinderen dus het is wel even voorbereiden voor mij. Ik moet haar toch een hele middag bezig houden. Mijn plan is om samen muffins te gaan bakken. De spullen zijn al in huis dus morgen gaan we lekker kliederen en uiteindelijk hoop ik dan appel-kaneel-muffins te hebben. We gaan ze ook nog versieren met vlaggetjes aan sateprikkers dus dat is weer een uurtje huisvlijt verder.

Gezien mijn geringe ervaring in de keuken heb ik zelfs een back-up plan gemaakt. Er liggen ook kant en klare muffins in de kast voor het geval dat ze mislukken. Ik denk niet dat ik ze nodig heb want het ziet er vrij simpel uit. Tips voor muffins en tips voor kinderen die zich vervelen zijn van harte welkom. Ik heb mijn inspiratie van deze site gehaald http://www.muffinsbakken.nl/zoete_muffins.html


Enhanced by Zemanta