16 mei 2011

Woonprogramma's: ik ben niet achterlijk

Even een kleine irritatie ventileren: beste makelaars en in het bijzonder wannabee makelaars, ik ben niet achterlijk. Zo dat lucht op. Om wat voor reden dan ook kijk ik graag naar woonprogramma's. Vooral de grote verhuizing is leuk. Nou zijn er ook een aantal andere programma's die echt tenenkrommend zijn... vooral de woonprogramma's over wonen in het buitenland zijn Wat is er zo erg aan?

Zis is zhe batzhroom
In veel van die programma's doet de lokale makelaar de rondleiding in het huis. Een Griek die dan in zijn beste Engels verteld dat zis zhe bathzroom is.... and shis is zhe kitchen... Zou de beste man nu echt denken dat ik dat niet in de gaten had? Als er een hele grote kuip op de grond staat, en er zijn veel tegels en ik zie een toilet... ja dan heb ik zelf ook wel het idee dat het een badkamer is. Bij het zien van een gasfornuis, een afzuigkap en een aanrecht heb ik ook het vermoeden dat ik een keuken zien. Jemig, wat irritant is dat.

Wannabee makelaars
Ook de presentatie in handen van een Nederlandse presentator is vaak gruwelijk. Als je geen makelaar bent, wat is dan je meerwaarde? Overduidelijk is er 0,0 kennis van zaken. Ik hoef geen bekend gezicht, doe mij maar een eigenwijze echte makelaar. Bij de Engelse programma's is het gelukkig wel prima. Het zijn makelaars en als ze dat niet zijn dan acteren ze goed dat ze het wel zijn. Lang leve Kirsty Allsopp en Phill Spencer. Zij hebben vaak zinnige opmerkingen. Ook de combinatie tussen die 2 tegenpolen is vermakelijk.


The Voice of America krijgt tweede seizoen

John de Mol zal lekker slapen deze dagen. Het format van The voice of Holland is al verkocht aan Amerika, Duitsland, Belgie, Finland,Griekenland, Turkije en de Ukraine. Nu is ook bekend dat NBC een tweede seizoen gaat uitzenden van The voice of Amerika. Stel je voor.... 12 miljoen kijkers per uitzending!

Het tweede seizoen in Nederland zal ook specatuculair worden. Marco Borsato zal één van de coaches worden. Je zal toch maar beginnend artiest zijn en Marco als coach krijgen. Hoe lekker kan je carriere van start gaan? Ik ben benieuwd of er weer talenten opstaan die we over 5 nog kennen.