20 juni 2009

Later als ik groot ben...


We hebben het allemaal vast wel eens gezegd vroeger...later als ik groot ben dan.... Nu ben ik in de 30 en tsja, ben je dan al groot? Misschien wel een mooi moment om te evalueren of het is gelukt of dat je op de goede weg zit. Zit ik in een crisis? Nee hoor, ik heb het prima naar mijn zin maar het zinnetje intrigeerde me gewoon. Ik las het net ergens op een site.

Maar goed, is het gelukt? De waarheid is dat ik het niet weet. Ik heb geen idee wat ik vroeger allemaal heb gezegd. Wat wilde ik worden? Wilde ik trouwen? Wilde ik reizen? Ik weet het gewoon niet meer. Wel zonde eigenlijk. Misschien moeten de ouders van nu dat soort dingetjes opschrijven voor later, of misschien meer van deze tijd...een videoblog maken voor de kids zodat ze later kunnen terugzien wat voor onzin ze toen uitkraamden of hoe helder hun geest toen nog was.

Misschien is het een idee om nu toch eens iets op te gaan schrijven in de zin van 'later als ik nóg groter ben' om te voorkomen dat ik eindig als Herman uit 'het regent zonnestralen'
Een week geleden, in een park in Amsterdam
Had 'ie z'n leven overzien en schrok zich lam
Hij was een man wiens leven nu al was bepaald
En van al zijn jongensdromen
Was alleen het oud worden gehaald

Uit het meer recente verleden, ik was toen een jaar of 12 denk ik, kan ik me nog wel iets herinneren: ik heb ooit gezegd dat als ik op mezelf zou wonen dat ik nooit meer spruitjes of bloemkool zou eten. Ik kan jullie vertellen dat dat is gelukt. Heb ik toch een van mijn jeugddromen waar kunnen maken.

Genante boodschappenkar

Het is zaterdag en ik ben net terug van het boodschappen doen. Ik doe meestal mijn boodschappen bij That's the way ..... ...... i like it! De winkel die op de kleintjes let. Dat letten op de kleintjes komt volgens mij tot uiting in de tv met kinderprogramma's. Daar kan je je grut stallen en dan zelf rustig boodschappen doen.

Maar goed, over naar het genante deel.... Mijn kar is gevuld met spullen voor een dag of drie. Totale kosten rond de 40 euro. Ik heb wat cruesli, lekkere toetjes, biefstukje, aardappeltjes met zeezout gekocht. Natuurlijk ook 2 thuismenu's. Echt single food dus. Verder wat kleine dingetjes maar geen flessen wasmiddel etc. Toch nog 40 euro uitgegeven. Naast mij staat een moeder, althans dat denk ik. Ik zie geen kinderen maar dat is logisch, AH let waarschijnlijk even op de kleintjes. Zij heeft een kar met een kopje. Echt helemaal vol en zij moet rond de 45 euro afrekenen! Ik denk dat ze voor een heel gezin eten heeft gekocht. Ik doe iets helemaal verkeerd. Zij heeft niets overbodigs gekocht. Geen kant en klaar spullen en alles van het goedkopere huismerk. Ik vond het gewoon genant zoals ik daar stond met met mijn spulletjes waar ik een paar minuten eerder nog heel blij mee was.

Genant deel 2: ik deed de boodschappen in het dorp waar ik vroeger heb gewoond. Ik kom dus altijd bekenden tegen en natuurlijk maak je dan even een praatje. Je werpt natuurlijk ook altijd een blik op de kar van de ander. In mijn kar liggen weinig gezonde dingen. Ik probeer die reep chocolade dus altijd te verstoppen onder die paar producten waar Sonja Bakker haar goedkeuring wél aan zou kunnen verlenen. Ben ik de enige die dat doet? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Zo, genoeg geschreven. Tijd voor een verse chiabatta met filet americain.