5 juli 2009

Nederlanders kunnen geen dag zonder internet


Op de site van de Telegraaf valt te lezen dat ruim 85 procent van de Nederlanders liever het mobieltje en de televisie voor twee weken inlevert, dan zonder internet te moeten leven. Het onderzoek werd gedaan met 546 respondenten. Ouderen blijken makkelijk afstand te doen van hun mobiele telefoon maar krijgen het spaans benauwd als je aan hun televisie komt. Jongeren doen zonder problemen de televisie de deur uit.

Dit geeft te denken. Is de televisie voor jongeneren zo slecht of is internet zoveel leuker? Het kan ook een praktische keuze zijn, via internet kan je immers ook gewoon televisie kijken. Ik denk dat jongeren liever volledig zelf bepalen waar ze naar kijken en dat dat de reden is waarom internet zo populair is. Op basis van een onderzoek met slechts 546 respondenten is het moeilijk cocnlusies trekken maar naar mijn gevoel kloppen de resultaten wel.

Het is prettig om te lezen dat ikzelf dus eigenlijk heel gewoon ben want ook ik lever mijn mobieltje in als ik moet kiezen en de televisie is al helemaal geen probleem. Ik ben die ene Nederlander die nog geen dvd- of videorecorder heeft en ik mis het eigenlijk ook niet. Er is geen enkel programma dat zo leuk is dat ik het zou willen opnemen.