25 juni 2009

Neem-je-hond-mee-naar-je-werk-dag


Morgen is het in Amerika Take your dog to work day. Het is al de tiende keer dat Pet Sitters International deze dag organiseert. Het doel is om meer mensen te bewegen ook een dier te adopteren. Dat willen ze doen door te laten zien hoe belangrijk een dier is voor mensen. Hoe kan je je collega's beter laten zien hoe leuk het is om een hond te hebben door hem een keer mee te nemen naar je werk? Waarschijnlijk kennen ze je hond alleen uit alle verhalen.

In deze tijd van reorganisaties, crisis en drama's op het werk lijkt het mij een prima manier om de sfeer op het werk een goede boost te geven. Een simpele manier om de sfeer weer eens boven het vriespunt te krijgen. In amerika doen duizenden bedrijven mee aan deze dag. Ook de grote jongens als Disney en Johnson & Johnson doen mee aan deze dag. Voor zover ik weet doen wij in Nederland niet mee aan dit soort dingen maar wie weet... misschien iets voor de asielcentra in Nederland?

Zorg wel voor voldoende speeltjes voor de hond anders zou hij wel eens de muis van je computer als speeltje kunnen gebruiken.