15 februari 2011

Vrouwen in World of Warcraft beter af

Als vrouw ben je beter af in World of Warcraft. Dat is in ieder geval het gevoel wat ik krijg de laatste maanden. Ik speel het spel wow al een paar jaar en heb toevallig toen ik begon een character aangemaakt zonder te weten waar ik aan begon. Het werd een mannelijke human warrior. Het is een echte tank. De keuze was hierop gevallen omdat het de eerste optie was die ik tegenkwam die er niet afschuwelijk uitzag. Dat je bij het aanmaken van een char het geslacht kan kiezen had ik even gemist. Afijn, ik spelen, spelen, spelen. Het is echt een leuk spel, ja ook voor vrouwen. Op enig moment ga je dungeons spelen met een groepje die je niet kent en dan gaat het los, je wil niet weten welke scheldkannonades ik soms over me heen krijg in wow, vooral als tank moet je het soms bezuren lijkt wel. Ik was dat gedoe met puberende tieners helemaal zal dus ik speelde alleen nog maar met mensen uit mijn guild, dan heb je dat gelazer niet.

Een paar weken geleden vond ik het tijd voor een nieuwe character. Inmiddels ben ik een stuk wijzer geworden en heb ik een bewuste keuze gemaakt: een human priest deze keer (healer) het is dus compleet het omgekeerde en deze keer heb ik wel gewoon een vrouwtje gekozen. Het spel is er leuker door geworden want ik heb gemerkt dat als ik nu een foutje maak als ik toch weer eens in een onbekende groep speel (PUG Pick Up Group) de opmerkingen een stuk milder zijn, nu is het np (no problem), shit happens. Ik denk dat dat komt doordat ik nu een vrouw heb gekozen, ik kan me niet voorstellen dat ineens al die puberende rotjochies zijn verworden tot gezellige brave burgers. Kortom: ik maak nooit meer een mannetje in wow. Ben jij man en baal je er ook van dat je steeds van die nare rotjochies treft in je dungeon groep, maak gewoon ook een vrouw aan. Je zal zien dat het een stuk prettiger is.
De geur van tic tac

deze moet ik ooit eens proeven
Afgelopen week weer een oude verslaving uit de kast gehaald. Tictac. De smaak is prima, maar die geur als je het doosje open doet is helemaal lekker. Stiekum gaat het allemaal om de geur voor mij. Ik kan de geur niet goed omschrijven maar ik denk dat iedereen die wel eens tictac eet wel weet wat ik bedoel. Ik kan er niet een eten zonder even in het doosje te ruiken. Guilty pleasure.

Nou dacht ik dat ik misschien wel de enige was die de geur van tictac niet kan weerstaan maar er blijken gewoon facebook pagina's te zijn over de geur van tictac. Er staat ook bij dat 121 mensen dit leuk vonden. Wat een opluchting, ik ben dus niet de enige met die afwijking. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je minder uit je mond stinkt. Tic tac mint (mijn persoonlijke favoriete smaak of liever gezegd geur)

De historie van tictac gaat trouwens terug naar 1969. Zelf toen zaten de snoepjes al in een fliptop box. Ook toen was er al het lekkere geluid van rammelende tictacs in een doosje.Tic Tac is er in Nederland in 4 smaken: Mint, orange, cherry-passion en intense mint. In de zomer komen er vaak tijdelijke nieuwe smaken bij. Nog even voor de lezers die aan de lijn doen en willen afvallen: per tictac zit je op slechts 2 Kcal. Alleen maar ruiken = 0 Kcal.

Goed, het gaat mij dus voornamelijk om de geur. Wat zou het fijn als er toiletverfrissers zouden zijn met tic tac geur. Je zou dan bijna naar de wc gaan om even lekker te ruiken, tic tac geur opsnuiven. Of misschien nog beter: geurkaarsjes met tic tac geur. Nou ja mijn fantasie slaat weer eens op hol. Ik ga in ieder geval tijdens de volgende vakantie eens opletten of ik nog andere smaken te pakken kan krijgen. Bovenstaand plaatje heeft mijn interesse gewekt.


Enhanced by Zemanta