3 maart 2011

Terras pimpen

Komend weekend ben ik van plan om mijn terras te pimpen. Ik ben straks klaar voor het voorjaar. De realiteit is dat ik vanochtend weer gewoon de ramen moest krabben maar het kan nu toch niet lang meer duren voordat we lekkerder weer krijgen. Mijn terras ligt helemaal uit de wind dus het hoeft maar een béétje lekker weer te zijn en je zit er heerlijk.

Vorig jaar is er al een lounge set aangeschaft waarop het heerlijk toeven is. Helaas nog geen verlichting buiten. Ik ben een technische onbenul dus even een stopcontact buiten maken is echt een kansloze missie. Nu kwam ik op de site van Ikea wel een leuke optie tegen voor technische onbenullen: lampen op zonneenergie. Natuurlijk lekker groen maar vooral handig omdat je geen draden nodig hebt. Gewoon in de zon zetten hen geval gaat zichzelf opladen. Lijkt me voor mij de ideale oplossing. Zaterdag even kijken of het wat is. Als er gebruikerservaringen zijn hoor ik het graag. Laat dan even een berichtje achter.

Vandaag kunstwerk opgegeten

Wim T. Schippers moet zich echt een breuk lachen, hij heeft aan museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam een concept verkocht: een vloer van pindakaas. Het ontwerp is van 1962 dus echt nieuw is het niet. Wel geinig dat je zelfs een vloer van pindakaas kan verkopen. Als de kunstenaar zegt dat het kunst is, dan is het kunst. Het zal niet moeilijk zijn om een sponsor te vinden voor dit project.

Je kan er natuurlijk alles van vinden, dat is toch geen kunst, dat kan mijn kind van 4 ook etc. Ik moet er vooral om lachen en dat is goed, dat kan een doel zijn en dan is het doel bereikt. Hoe kom je zover dat iemand het ook echt van je koopt, dat is ook een kunst, en dat kan je kind van 4 dan weer niet.

Anyway, Wim T. Schippers kan al eeuwen niet veel fout doen bij mij, hij is tenslotte de stem van Ernie. Ook deze actie is wel weer heel erg leuk. Het meest heb ik van Wim T. Schippers genoten tijdens de vroegere wetenschapskwis: een introductie van professor doctor hoogleraar Huppeldepup. De man wil wat moois vertellen over zijn vakgebied, maar gaat een beetje te ver door in de details...Schippers: "bijzonder interessant, maar gaat u verder" Die heb ik nog vaak van hem gejat.

Zo, tijd voor een boterhammetjes met een kunstwerk erop. Kunst? ja, omdat ik het zeg ;-)