14 februari 2011

Binnenkort huismerk boodschappen met Disney plaatjes?

De kans is aanwezig dat we binnenkort huismerk artikelen kunnen (of moeten, net hoe je er naar kijkt) kopen met stripfiguurplaatjes. De huismerken proberen al jaren een stukje marktaandeel van de grote A-merken af te snoepen. Ik ben zelf ook grootverbruiker van huismerk artikelen. Vaak is de prijs-kwaliteit verhouding prima.

In Frankrijk is er een nieuwe trend op dat gebied. De hupermarché's kopen daar een licentie van een populaire tekenfilmfiguur en maken een hele range aan producten voor kinderen met dat figuurtje erop. Het lijkt effectief te zijn:  Système-U heeft met U-Loony Tunes van Warner Bros 30 procent extra omzet gegenereerd met kindercereals in vergelijking met het oude huismerk. Dat zijn geen slechte cijfers. Carrefour doet het binnenkort met Mickey Mouse en zijn vriendjes, en Casino heeft het de afgelopen jaren gedaan met Monopolie, Ice Age, en Indiana Jones.

Of deze trend ook naar Nederland komt overwaaien weet ik niet, de winkels daar zijn toch anders dan in Nederland. Ik zit eigenlijk niet te wachten op koekjes met Mickey Mouse op de verpakking maar als onze grootgrutters zien wat de omzetstijging in Frankrijk is kan ik me voorstellen dat ze me toch gaan vermoeien met Pluto-koekjes, Mickey-Marsen, Bugs-Bunny-broodjes en Dagobert dropmunten.
Bron
Enhanced by Zemanta