11 juni 2009

Ik wil geen appels, ik wil chips


Even een kleine irritatie die ik kwijt moet. De zomer komt er aan, lekker naar het strand en genieten van het goede leven. Dat laatste heb ik afgelopen winter ook gedaan dus wat dat betreft maakt die zomer geen enkel verschil zou je denken maar niets is minder waar. In de winter kan ik mijn zorgvuldig gekweekte spek nog wel verbergen onder een stoere trui maar in de zomer op het strand....

Tijd voor actie dus. Ik heb nog een maand om op vakantie niet volledig voor schut te lopen op het strand dus snel even googelen op afvallen. Veel handige sites en net als bij vele anderen zitten die reserve kilo's rond mijn heupen daar vanwege alle lekkere tussendoortjes. Ik hoop dan op zo'n site handige tips te vinden wat ik dan wél 's avonds na de warme hap kan nemen. De meest gelezen tip was wel: eet een appel. Eet een appel??? Ik heb lekkere trek, ik wil chips, een stukje kaas, bitterballen en het geboden alternatief is een appel!. Dat is wel het laatste waar ik trek in heb. Hoe komt het toch dat deze tip op haast iedere site staat die over afvallen gaat? Als iemand een site kan aanbevelen met meer realistische tips voor het omgaan met lekkere trek dan houd ik mij van harte aanbevolen. Een appel.....tssss

Een leuke uitnodiging

Stel je voor: je bent straks geslaagd voor je examen en natuurlijk ga je dat flink vieren. Je kan dan natuurlijk een groeps-sms sturen naar al je vrienden maar zelf een flesje maken is natuurlijk een veel beter idee. Bij Heineken hebben ze een leuk idee: zelf een flesje ontwerpen met je eigen tekst. Zeg nou zelf, heb je liever zo'n flesje of toch die groeps-sms?

ontdooien is een raar woord


Ontdooien is eigenlijk een raar woord. Als je er goed over nadenkt zou het eigenlijk ontvriezen moeten heten. Ik ben niet zelf op deze wijsheid gekomen, ik hoorde het tijdens het stiekum meeluisteren in de tram. Sindsdien haal ik elke keer mijn vlees met een glimlach uit de vriezer. "zo, even het vlees ontvriezen"

En dan nu de uitdaging: wie kent er nog meer van dit soort woorden?
Laat een berichtje achter, er zijn vast wel meer van dit soort vreemde woorden


Eerste blogje

Enige aarzeling maakt zich van mij meester. Zal ik gaan bloggen en mijn hersenspinsels met de rest van de wereld delen? Best eng maar ik ben eigenwijs genoeg om te denken dat anderen er plezier aan kunnen beleven. De onderwerpen zullen divers zijn: van ergernis van de week tot gadgets tot vreemde woorden tot misschien wel een leuke discussie.