20 februari 2011

messenblok voodoo, leuke gadget

voodoo messenblok, ook bekend als The Ex
Heb je het echt nodig? Nee, in de opties need or want is wel heel duidelijk een want. Deze messenset is toch een lust voor het oog? Eindelijk eens niet zo'n suf houten blok in de keuken of een lelijke maar zeer praktische magnetische metalen strip aan de muur. Dit is wat mij betreft topdesign. Een mooie eyecatcher voor in je designkeuken.

In het mannetje zitten magneetjes om je mes netjes op zijn plaats te houden.
Naast de naam voodoo messenblok staat hij ook bekend als The Ex...Zo leuk
Een ander design is " the 5 finger fillet " Zeker net zo leuk.
Als je zo'n messenblok wil hebben kan je in veel design webshops terecht. google maar even op voodoo messenblok.

the five finger fillet
Het ontwerp is van Raffaele Iannello. Hij werd in 1974 in Italie geboren.

Tipp-ex experience

Voor de jongere lezers: tipp-ex is een product dat je vroeger gebruikte op je typemachine. Ehhh een typemachine is een printer met toestsenbord er aan vast en dus zonder beeldscherm en ook zonder backspace functie en delete knopje. Je kon met tipp-ex dus je fouten herstellen.

Later kwam het ook op de markt voor gewoon met pen geschreven teksten. Het zit in een klein potje, het is vloeibaar en in de dop zat een klein kwastje. In mijn middelbare school periode een vast onderdeel in je etui. Je gebruikte het vooral om je nagels mee te lakken, eraan te ruiken, en agenda mee vol te kliederen. Tegenwoordig noemen we het klunzenblubber.

De klunzenblubber gaat echter toch met zijn tijd mee, zie dit filmpje op Youtube


500 miljoen golfballen per jaar verloren

Zo af en toe ga ik een balletje slaan, een golfballetje welteverstaan. Ik ben nog lang geen pro dus ik heb regelmatig een afzwaaier en als er ergens een sloot of een meertje is als hindernis dan heeft mijn bal vaak het idee dat tijd is voor een bad.

Ik blijk gelukkig niet de enige golfer te zijn die wel eens een bal kwijtraakt. Per jaar raken we 500 miljoen ballen kwijt! Stel je eens voor hoeveel dat is, hoeveel vrachtwagens met golfballen is dat wel niet?

Dat ze kwijt raken is volledig te begrijpen maar waar blijven ze dan? Je kan ze vaak wel 2e hands kopen, de zogenaamde lakeballs maar dan nog! Er liggen dus miljarden golfballen te wachten op hun baasje.
De Deense golffederatie heeft uit laten zoeken dat een golfbal er 100 tot 1000 jaar over doet om te vergaan dus dat kan ook niet aan de orde zijn. Al die ballen zijn dus ergens. Raar idee.

Er zijn overigens al ballen met een sensor erin zodat je hem beter terug kan vinden en er zijn ook ballen die beter biologisch afbreekbaar zijn. Vooral dat laatste lijkt me een prima ontwikkeling voor de snelstgroeiende sport van Nederland. Er zijn zelfs golfballen die veranderen in visvoer, ideaal voor opvarenden van een cruiseschip.

Plakband in de keukenla

Soms krijg je wel eens tips waarvan je denkt: dat ik daar zelf niet op ben gekomen. Er is er een die wil delen: leg een plakbandapparaatje in je keukenla.

Ik gooi elke maand kilo's eten weg omdat het pakje/zakje waarin het in zit niet goed dicht kan nadat je het open hebt gemaakt. Chips, koekjes, maar vooral vleeswaren, kaas, toastjes, noem maar op. Vooral de goedkope verpakkingen zijn een drama. Goedkope plakjes kaas zitten in alleen maar een plastic hoesje. Je krijgt het alleen maar open met een schaar en eenmaal open.... juist, binnen 2 dagen zijn de randjes al hard en dat was niet de bedoeling van jonge kaas. Ook vleeswaren heb je in zulke pakjes, na 2 dagen gaan de randjes al omkrullen maar die salami kan echt wel langer dan 2 dagen goed blijven in de koelkast. De oplossing is simpel, gewoon dichtplakken met plakband. Werkt super voor mij. Ik heb voor zakjes ook wel van die speciale knijpers maar dat werkt dan weer niet bij die potjes kwark en yoghurt met zo'n metalen deksel, die gaat ook altijd weer omhoog krullen. Er zijn natuurlijk ook van die dozen te koop waar alles goed in blijft maar die zijn ook niet echt handig.... een enorme vleeswarendoos met alleen een paar plakjes ham erin neemt wel veel ruimte in. Een bewaardoos voor de muesli is wel heel groot als je maar een klein zakje hebt en die is al bijna op. Voor mij is de plakband tip echt ideaal.