13 maart 2011

De waarde van je weblog

Hoeveel is je weblog waard? Blogs met veel bezoekers kunnen heel veel waard zijn maar ook kleine blogsites zoals deze weblog blijken wel wat waard te zijn. Prettige ontdekking natuurlijk.

De waarde hangt af van heel veel factoren zoals de hoeveelheid tekst op de site. De tekst moet natuurlijk wel ergens over gaan. De tekst moet uniek zijn en bij voorkeur aktueel. Ook het aantal backlinks is van belang. Naast deze factoren zijn er nog honderden. In Nederland is de de belangrijkste zoekmachine google. Niemand weet exact hoe google kijkt naar je site en waarom je soms met een onderwerp in de top tien staat op pagina 1 en soms pas op pagina 20. Toch kan je veel doen om goed vindbaar te zijn. Meer weten? Google maar eens op het woord SEO of zoekmachineoptimalisatie.

Maar goed, de vraag was dus, hoeveel is je weblog nou waard? Volgens deze tool is mijn weblog 150,16 euro waard. Best leuk voor een hobby toch? Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie scores. Laat eens weten hoe het bij jullie zit. Vraag 2: zou je hem voor dat geld verkopen? Geen idee of ik dat zou doen, 150 euro is natuurlijk een lekker bedrag, en geld vedienen met wat bloggen is leuk maar ik kan me ook voorstellen dat ik ervan zou balen om dan weer helemaal opnieuw te moeten beginnen met een blog. Vooralsnog nooit een aanbod gehad hoor, dus het is niet aan de orde