19 april 2011

Stuur oma het bos in

In het Amsterdamse Bos kan je oma het bos in sturen. Een geweldig initiatief van de Rotary Aalsmeer Uithoorn. Ze hebben er voor gezorgd dat er 2 bosmobielen rondrijden in het Amsterdamse Bos. Je kan er met z'n zessen in dus je kan natuurlijk ook oma en nog 4 andere senioren meenemen voor een ritje door het bos. De bosmobiel is bedoeld voor ouderen niet niet meer zo fit zijn en niet meer zelf een wandeling door het bos kunnen maken.

Je kan je opgeven voor een vast ritje maar je kan ook zelf zo'n bosmobiel huren. Alle informatie staat op een handige website en je kan er ook meteen boeken. Voor het vaste rondje geldt: De Bosmobiel wordt gestuurd door vrijwilligers en daardoor kunnen de deelnamekosten slechts € 5,-- per persoon zijn. Dankzij ondersteuning van de Meerlanden NV (Afval & Milieu) is een kopje koffie en een gebakje bij een van de horeca uitbaters in het Amsterdamse Bos inbegrepen.

Tsja, er gaat nog heel wat fout in ons land maar sommige dingen zijn echt wel prima geregeld. Dit is wat mij betreft een mooi voorbeeld van hoe het wel zou moeten. Top initiatief, grote klasse. Jammer dat ik geen oma meer heb maar ik ga wel even nadenken over wie ik komende zomer het bos in ga sturen.