18 maart 2011

Patrick Stoof is de mol

Patrick Stoof is de mol
Het elfde seizoen van wie is de mol zit er weer op. Patrick Stoof bleek de mol de zijn. Wat een heerlijke rol lijkt me dat zeg! Patrick stond in de finale tegenover Art Rooijakkers. Art neemt de inhoud van de pot mee naar huis, een slordige 19.540 euro. Een mooie buit voor een mooi avontuur in El Salvador en Nicargua.

Het programma is al jaren populair, Wie is de Mol? scoorde begin dit jaar het hoogste kijkcijfer in de historie van het programma. Naar de eerste aflevering keken ruim 1,9 miljoen mensen.


 
Maar wie is nou Patrick Stoof? Patrick is geboren in Tiel 27-07-1967. Hij is acteur, regisseur en tekstschrijver. We kennen hem van Kopspijkers, Lijn 32 en S1ngle en een aantal speelfilms. New Kids Turbois een van zijn meest recente successen maar hij speelde ook in Moordwijven, Foeksia de Miniheks,  en Dik Trom . Ook op het toneel is Patrick Stoof actief, hij was de winnaar van Camaretten 1998 met zijn soloprogramma Sparren. Patrick stond ook in de theaterbewerking van het boek van Jan Siebelink,  Knielen op een Bed Violen. Gastrollen op televisie: onder andere Grijpstra en de Gier, Flikken Maastricht en Daar Vliegende Panters. Ook is hij te zien als Barry, in de Net5 serie S1NGLE.
Een alleskunner lijkt het wel.
 

Art Rooijakkers, winnaar Wie is de Mol 2011

Patrick Stoof en Art Rooijakkers staan in ieder geval in een illuster rijtje:

winnaars en mollen vanaf 2006:
2006 De Mol = Milouska Meulens, winnaar = Frederique Huydts
2007 De Mol = Inge Iepenburg, winnaar = Paul Rabbering
2008 De Mol = Dennis Weening, winnaar = Edo Brunner
2009 De Mol = Jon van Eerd, winnaar = Vivienne van den Assem
2010 De Mol = Kim Pieters, winnaar = Frits Sissing