11 april 2011

Koffiepad irritatie

Niet de smaak van goedkope koffiepads is de bron van mijn irritatie, het is het zakje, hoesje, filterzakje waar die koffie dan in zit die me dwars zit. Ken je dit fenomeen: je hebt een mooie aanbieding gescoord met je koffiepads. Je kent het merk niet maar de aanbieding is zo geweldig dat je besluit om zo'n zak mee te nemen.

De grote zak met met niet minder dan 50 pads gaat open en meteen zakt de moed me in de schoenen.... weer te grote filterzakjes, of te weinig koffie in het filterzakje, maar net hoe je er naar wil kijken. Het gevolg van die iets te grote filterzakjes is dat alle koffie naar een kant in de zakje kan schuiven zodat je eerst de pad een beetje moet schudden en vervolgens glad moet strijken wil je er een behoorlijke kop koffie van kan zetten. Bij de duurdere merken is dat veel minder het geval, sommige huismerken doen het ook prima.
Waarom kan een super goedkoop koffiepadje dat niet? De smaak is soms best redelijk van die goedkope pads maar het levert me wel 4 mini-irritaties op elke dag. Dus bij deze een oproep aan de koffiepad discounters: maak het zakje kleiner of doe er meer koffie in of verzin iets anders, dan heb je aan mij weer een tevreden klant erbij.

Ehh ik besef best dat in de categorie 'waar zeur je over' past als je kijkt naar het leed in de wereld, ver weg en soms ineens heel dichtbij zoals afgelopen weekend in Alphen. Dat is pas echt erg.