15 april 2011

Kipfilet knippen

Ik heb het al eerder gezegd, ik ben geen keukenprinses. Ik kan niet echt goed koken en ik heb al snel het idee dat alles te lang duurt. Ik verval dus snel in een thuismaaltijd van Albert Heijn. Toch probeer ik zo af en toe voor mezelf te koken. Ik maak meteen eten voor een heel weeshuis en gooi wat over is in de vriezer voor al die dagen dat ik het weer niet kan opbrengen om iets vers klaar te maken. Dan is het even opwarmen in de magnetron en klaar is Clara. 

Gisteren dus een poging gedaan om zelf bami te maken. Kipfiletje gekocht want die voorgesneden blokjes zijn wel veel duurder en dan voel ik me in de maling genomen door de supermarkt. 
Het in stukjes snijden gaat van zo'n filet valt niet mee, een echt goed mes heb ik niet dus ik loop te knoeien met een klein keukenmesje. Tot een vriend tegen me zegt: pak dan toch een schaar! Ik kijk hem glazig aan... Ik heb nog een vers schaartje likken (je weet wel, uit die bak bij de uitgang van de Ikea) Ik pak meteen de grootste van de drie scharen en ga er mee in de weer. Het werkt! In no time liggen de stukjes kipfilet in de pan te sissen (met kant en klare boemboe, want echt goed koken kan ik niet, alle hulpmiddelen om mijn kookleven eenvoudiger te maken zijn toegestaan) Dat ik daar nou niet eerder op ben gekomen zeg!
Het schaartje is nu wel een apart kipfiletschaartje geworden, lijkt me wel zo fris. Dus voor alle andere klunzen: kipfilet gewoon knippen, werkt echt prima.
Oh ja, de bami is goed gelukt, jammer dat ik geen sate saus in huis had.