
Gisteren dus een poging gedaan om zelf bami te maken. Kipfiletje gekocht want die voorgesneden blokjes zijn wel veel duurder en dan voel ik me in de maling genomen door de supermarkt.
Het in stukjes snijden gaat van zo'n filet valt niet mee, een echt goed mes heb ik niet dus ik loop te knoeien met een klein keukenmesje. Tot een vriend tegen me zegt: pak dan toch een schaar! Ik kijk hem glazig aan... Ik heb nog een vers schaartje likken (je weet wel, uit die bak bij de uitgang van de Ikea) Ik pak meteen de grootste van de drie scharen en ga er mee in de weer. Het werkt! In no time liggen de stukjes kipfilet in de pan te sissen (met kant en klare boemboe, want echt goed koken kan ik niet, alle hulpmiddelen om mijn kookleven eenvoudiger te maken zijn toegestaan) Dat ik daar nou niet eerder op ben gekomen zeg!
Het schaartje is nu wel een apart kipfiletschaartje geworden, lijkt me wel zo fris. Dus voor alle andere klunzen: kipfilet gewoon knippen, werkt echt prima.Oh ja, de bami is goed gelukt, jammer dat ik geen sate saus in huis had.