9 maart 2011

Op volle toeren met Henny Vrienten, Ali B. en Winne

Filmpjes staan onderaan. Om maar met de deur in huis te vallen, wat een heerlijke aflevering. Niet gezien? kijk dan op uitzending gemist, echt een aanrader.

Ali B en Winne gaan op bezoek bij mijn jeugdheld: Henny Vrienten van Doe Maar. Ik had de posters op mijn kamer hangen uit de hitkrant en de popfoto. Ik had een spijkerjack met allemaal Doe Maar buttons er op. Vooral de groen roze buttons vond ik mooi. Ik denk dat bijna alle vrouwen van mijn generatie alle hit zo weer mee kunnen zingen.

De opdracht in het programma op volle toeren is ogenschijnlijk eenvoudig: neem een hit van de ander en herschrijf het op persoonlijke wijze. Rapper Winne heeft samen met Ali B. het nummer 32 jaar nieuw leven ingeblazen, elementen van het oude nummer blijven bestaan al is het nu relaxter met een lekkere flow. Prachtige nieuwe teksten erin, een beat en heel veel gevoel. Precies de juiste snaar voor het nieuwe nummer Het is voorbij.

Henny Vrienten mocht aan de slag met het nummer lotgenoten van Winne. Het nieuwe nummer heet 32 jaar later. Strekking van het nummer is dat de generaties spreaken met andere woorden, maar ze gebruiken dezelfde accoorden. Dat bleek ook uit de 1e ontmoeting tussen Winne en Henny. Wederzijds respect. Kijk naar de ontroering bij Winne als Henny het nummer voor hem speelt.

Nou ja, ga zelf maar kijken, vond het zeer de moeite waard.


Wenne en Ali B. Het is voorbij
Henny Vrienten, 32 jaar later