18 juni 2009

Goedkoper uit eten in Franse restaurants


In Frankrijk is besloten om het BTW tarief voor eetgelegenheden te verlagen van 19,6% naar 5,5%. In ruil voor deze verlaging hebben de ondernemers beloofd hun prijzen te verlagen en meer arbeidsplaatsen te scheppen. De maatregel gaat ongeveer 2,3 miljard euro kosten.

Komend jaar dus iets goedkopere kopjes koffie op weg naar de Franse stranden. Prettig dat deze maatregel net voor de vakantie in gaat. Toch heb ik regelmatig voor weinig geld prima gegeten in Frankrijk. Langs de snelwegen is het steevast te duur en te vies maar in het binnenland kan je voor een redelijk bedrag een prima plat du jour scoren. Waar je voor een redelijk bedrag een lekkere maaltijd kan scoren direct aan de snelweg heb ik nog niet kunnen ontdekken. Tips zijn van harte welkom.

Krant plaatst aankleedpoppetje Susan Boyle


Susan Boyle werd in een klap een beroemdheid door haar optreden in Britains Got Talent. De video op Youtube werd meer dan 13 miljoen keer bekeken. Waarom werd het zo'n succes? Naar mijn mening vanwege het verrassingseffect. Je ziet een wat truttige merkwaardige vrouw en ze zingt in een paar seconden de hele zaal plat. Prachtig.

Je hoeft geen stylist te zijn om te zien dat haar kledingkeuze niet briljant is. Er is al flink aan gesleuteld de laatste tijd maar als je handen jeuken om het zelf nog iets beter te doen dan kan je nu je gang gaan.

Op de site van Sun staat een artikeltje over Paris Hilton die SuBo een make-over wil geven. Om je eigen draai er aan te geven zit er ook een uitknippoppetje bij met wat kekke kledingsetjes in Paris Hilton stijl. Leef je uit zou ik zeggen al hoop ik dat ze vooral dat leuke mens blijft die bijzonder goed kan zingen. Is dat alleen niet bijzonder genoeg?