16 maart 2011

Daar gaat je onontdekte dorpje in de Provence

Ik kan zo genieten van vakantie. Heerlijk slenteren door dorpjes die nog niet door de massa zijn ontdekt. Kopje koffie onder de bomen, in de verte zijn wat oude mannetjes aan het jeu-de-boulen (of hoe de liefhebbers ook willen noemen) Echt perfect. Ik vertel dan ook niemand waar dat plaatsje is, het moet perfect blijven en ik wil het helemaal voor mezelf houden, een tikje asociaal misschien maar wel de waarheid.

Nu is er alleen een onverlaat bij Nu.nl die allemaal leuke onontdekte plekjes aan het verklappen is. Internet is een mooi medium maar dit is natuurlijk wel een beetje jammer en op zich ook wel lachwekkend. De titel is onontdekt europa.... Hoezo onontdekt? Na zo'n artikel zeker niet meer en als iets onontdekt is kan je er niet over schrijven toch? Ja oke, ik ben aan muggenziften. Dan moeten ze ook maar met hun tengels van mijn dorpje afblijven. Toch benieuwd? goed hier is de link, ik ga komende zomer naar een dorpje verderop, daar is het dan vast nog heel rustig.

Paaseitjes eten

Er komt weer een lastige tijd aan. Er zijn overal weer volop paaseitjes te koop. Op zich is dat nog niet zo'n probleem, gewoon niet kopen. De zomerbroeken van vorig jaar zijn weer een stukje krapper geworden dus als die calorieen kunnen er even niet bij. Het probleem is wel dat die krengen echt overal liggen waar je even moet wachten, zoals bij de kapper bijvoorbeeld. Echt onweerstaanbaar, ondanks de irritante zilverfolie. Ik ben altijd bang dat er een stukje zilverfolie tussen mijn kiezen komt.

Nou ja, nog even en dan is het weer voorbij. Ik zag trouwens wel dat de Lidl fairtrade chocoladeeitjes heeft. Dat is dan weer een schrale troost, het is niet goed voor mij, maar wel voor de cacaoboeren.