8 mei 2011

World of Warcraft voor Japan


Cenarion Hatchling

Blizzard (het bedrijf achter de mmo hit World of Warcraft) heeft wel een heel leuke actie bedacht om de slachtoffers in Japan te helpen. Je kan een speciaal huisdier kopen voor je virtuele wereld: de Cenarion Hatchling. Het beestje is te koop voor 10 dollar of 10 euro. De opbrengst gaat volledig naar Japan.

Op zich is het natuurlijk vreemd om 10 euro te betalen voor een beestje dat helemaal niet bestaat maar in dit geval is het wel voor een goed doel. Creatief gevonden oplossing. Dat juist World of Warcraft zich inzet voor Japan is niet vreemd: er zijn in Japan heel veel World of Warcraft spelers.

Het verzamelen van pets in deze game is wel een hot item: je kan er zelf achievements mee verdienen door x pets in je stal te hebben. Soms krijg je die pets gewoon, andere pets kan je binnen het spel kopen maar voor sommige andere beestjes moet je moeilijke taken vervullen. Om rond te kunnen lopen met je stinkdier zal je toch eerst de achievement Shop Smart, Shop Pet...Smart moeten vervullen en dat wil zeggen dat je eerst 50 andere beestjes moet hebben. Het is dus ook een beetje status, zo'n stinkdier. Er zijn ook diertjes die je moet verdienen door het afronden van een dungeon met een groep. Dat de pet's belangrijk zijn voor sommige spelers blijkt wel uit websites die volledig gericht zijn op de pets in wow. Hier is zo'n voorbeeld