14 juni 2009

Onder welke steen heb ik gelegen? Eindelijk bikini's kopen


Wie herkent dit? Je bent een vrouw, je hebt een buikje gekregen in de loop der jaren of je bent gezegend met een stel flinke borsten. Je hebt confectiemaat 46 en wil een bikini kopen en na een uur of 5 shoppen ben je de wanhoop nabij. Er zijn alleen bikini's te koop voor mensen met maximaal cup B of je moet je in in een suf zwart geval willen vertonen op het strand. Ik steek eerlijk mijn hand op.

Vandaag dan eindelijk gevonden wat ik verkeerd deed. Ik hoef voortaan niet meer de stad in om mezelf te kwellen met de eindeloze zoektocht naar een bovenstukje waar mijn borsten in passen. Er blijkt gewoon een website te bestaan waar je kan klikken op je "probleemgebied" en floeps, daar komt een flinke lijst met bikini's waar mijn 'jongens' wel in passen. Niet alleen van die degelijke zwarte gevallen maar ook vrolijke leuke kleuren en modellen. Opvallend blijft wel dat de modellen die de bikini's showen wel zeer slank zijn en niet gezegend zijn met van die 'grote jongens' zoals ik die heb maar ik lig daar echt niet wakker van.

Misschien is het voor jullie bekend nieuws maar voor mij is het echt een eye-opener. Ik ga snel even de schade van de afgelopen jaren inhalen en een paar leuke bikini's bestellen voor mezelf. Ps. ik werk niet bij deze bedrijven hoor! Het bovenstukje van de bikini op het plaatje is er tot en met cup F

mijn "vondst van de dag"

Veel IT'ers misbruiken wachtwoorden


Databeveiligingsbedrijf Cyber-Ark ondervroeg meer dan 400 senior IT professionals in de Verenigde Staten en Groot-Brittanniƫ. Maar liefst 35 procent van de ondervraagden gaf toe rond te neuzen, terwijl 74 procent zei toegang te kunnen krijgen tot informatie die niet relevant is voor het werk. Vooral de gegevens van personeelszaken bleek een populair doelwit. Bron: Telegraaf

Mijn eerste reactie is "wat een boefjes die IT'ers" Wat ik echter niet terug heb kunnen vinden is hoe die IT'ers aan de benodigde wachtwoorden zijn gekomen. Misschien is de organisatie erg laks geweest in het beveiligen van zijn wachtwoorden. Wellicht gebruiken ze gewoon hun eigen wachtwoord om bij de gegevens te kunnen komen. Ik heb echter het vermoeden dat er meestal meer voor nodig is om achter het salaris van je collega te komen. Geen prettige gedachte dat naar alle waarschijnlijkheid in Nederland precies hetzelfde aan de gang is. De kans is groot dat dit met name in de IT-sector speelt en in mindere mate in andere sectoren omdat de IT'ers weten hoe ze dat kunstje kunnen flikken.

Mijn persoonlijke conclusie: bedrijven, wapen je tegen je eigen personeel, zeker in deze crisistijd!