8 april 2011

De beste zangers van Nederland

Eerdere jaren was het televisieprogramma de beste zangers van Nederland al een succes. Dit jaar lijkt het anders te verlopen, er komen hits uit voort. Lange Frans en Anita Meyer hebben een hitje te pakken met het heerlijke nummer Why tell me why (zie een eerdere blog hierover). Nog een groter succes was de versie van Glennis Grace van het nummer afscheid.  Tijdens de tweede uitzending zong Grace een versie van Afscheid  van de voormalige groep Volumia! waar Xander de Buisonjé de leadzanger van was. Een prachtig nummer op haar eigen manier. Het verschil met andere jaren van de De beste zangers van Nederland is dus het aantal hits dat er uit voortkomt. Glennis Grace staat dankzij het prgramma de beste zangers van Nederland gewoon op nummer 1 in de i-tunes hitlijst. Na jaren van veel proberen nu dan eindelijk het succes dat ze zo verdiend. Wat een stem zeg, ik kan daar zo jaloers op worden. Xander de Buisonjé, de originele vertolker van het nummer is erg blij voor Glennis, de champagne en een bos bloemen zijn daar het bewijs van.

De beste zangers van Nederland is al een aantal jaren op tv.
In 2009 waren de deelnemers: Henk Westbroek, Gordon, Albert West, Danny de Munk, Nick Schilder, Simon Keizer en Thomas Berge.
In 2010 waren het Frans Bauer, Frans Duijts, Jamai, Jan Dulles, Jeroen van der Boom, René Froger en Syb van der Ploeg.
Dit jaar, in 2011 zijn het Xander de Buisonjé, Lange Frans, Wolter Kroes, Anita Meyer, Glennis Grace, Peter Koelewijn, George Baker en Do.

De kracht van het programma zit volgens mij in de combinatie van lekkere muziek en het gezellige sfeertje dat ontstaat als de zangers een paar dagen samen optrekken tijdens een vakantie in Frankrijk of op Ibiza. Het plezier spat van het scherm. De combinatie van een soort real-life soap en veel muziek slaat aan.

Is het allemaal langs je heen gegaan en wil je nog wat zien?
Kijk dan op uitzending gemist van de beste zangers van nederland.

Lange Frans en Anita Meyer remix

Het lijkt weer de zoveelste vreemde combinatie dit jaar maar de realiteit is de vreemde combinatie prima smaakt. Het lijkt een nieuwe trend te worden, de combinatie van een rapper met een bekende zanger. Een trend die ik helemaal zie zitten. Eerder had Lange Frans een heerlijk nummer samen The Lau van The scene: Zing voor me. Over de tekst kan je natuurlijk je bedenkingen hebben, ''zing een liedje voor me Frans, ook al is het in het Frans..." tsja... aan de andere kant ook rake teksten in hetzelfde nummer: Jeffrey werd verleid als een jongenman, Ruil jij je brommer voor een tank. Hij zei: ‘ja’ en daar stond die dan. Ver van de avonturen uit de brochure, Geen vragen stellen Jeffrey, gewoon vuren. Strijdend in een strijd die niet de zijne was. Nu loopt die hier op straat en is ie bang dat die op mijnen stapt............ Dat zijn dan weer de rake klappen die flink binnenkomen, misschien wel dubbel zo hard omdat het in het Nederlands is.

Weer later dit jaar is het Ali B die oude klassieker in een nieuw jasje steekt, bij het programma Op Volle Toeren. Ook daar weer mooie televisie en een rap op een bestaand nummer. Vooral de aflevering met Henny Vrienten was genieten.

Nu is het dus weer Lange Frans die een remix maakt van Why, tell me why. Het was natuurlijk al een perfect nummer van Anita Meyer dus er staat al een prima basis. Soms gaat de basis stuk door er een rap overheen te gooien maar in dit geval pakt het prima uit. Een nummer waar ik in ieder geval heel vrolijk van kan worden. Ook al is de tekst helmaal niet zo vrolijk, ik voel me wel vrolijk als ik dat nummer hoor, ik krijg er energie van.

Lange Frans en Anita Meyer voor de slachtoffers van ramp in Japan
Onder de indruk van de ramp in Japan hebben Lange Frans en Anita Meyer besloten om de single ter beschikking te stellen voor het goede doel. Je kan de single downloaden op http://www.sterren.nl/pagina/japan in ruil voor een vrijwillige bijdrage aan het rode kruis.
Lijkt me op alle vlakken de moeite waard.