8 maart 2011

Vandaag internationale vrouwendag

Ik werd wakker met een heel vrolijk gevoel en ik kon het niet plaatsen. Nee ik ben niet jarig, internationale vrouwendag is jarig, dat zal de reden zijn. Vandaag viert internationale vrouwendag haar 100e verjaardag.

Dat we er in Nederland niet veel aandacht aan besteden is misschien wel een goed teken. Internationaal gezien hebben we het hier goed voor elkaar. Valt er dan niets meer te wensen op het gebied van de emancipatie? Jazeker, we hebben nog steeds een aantal politieke partijen waar het moeilijk is om als vrouw carriere te maken. Vrouwen zijn wel van harte welkom om op zo'n partij te stemmen. Verder verdienen we nog steeds iets minder en hebben manner er nog steeds moeite mee om een vrouw als baas te hebben. Er alt nog wel wat te wensen dus.

Mannen hebben aan de andere kant ook nog wel wat te wensen, ze moeten mee op vakantie en ze hebben weinig te zeggen over waar die vakantie dan heen moet gaan, wij vrouwen zijn wel zo subtiel om te vragen naar hun mening, maar uiteindelijk nemen wij de beslissing.
De vrouw bepaald wat er die dag gegeten gaat worden, de man heeft het maar te slikken, maar hoeft aan de andere kant ook minder vaak te koken.
De vrouw bepaald vaak ook in welke kleren de man rond mag lopen. Zolang hij binnen blijft maakt het allemaal niet uit, maar zodra we uit gaan sturen we hem terug naar boven om toch maar dat andere setje kleren aan te trekken. He we willen samen wel goed voor de dag komen, het is voor zijn eigen bestwil.

Voor de volledigheid: er is ook een internationale mannendag: 19 november zijn jullie aan de beurt, dus niet jaloers zijn vandaag, jullie hebben ook je eigen dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten