11 februari 2011

Heeft de eReader nog toekomst, een niet-technische benadering

A Picture of a eBookImage via WikipediaVolgens velen is de eReader ten dode opgeschreven. In de tijd van internet ga je toch geen zwart-wit televisie lanceren? Met een eReader kan je meestal niet op internet, en als het wel kan is het meer om een extra boek te downloaden. Een Ipad kan veel meer dan een eReader dus waarom zou je zo'n achterhaald geval kopen?

Mijn redenen:
1:Ik ga graag op reis met mijn rugzak en voorheen zaten daar minstens 4 boeken die ik binnen een week uit heb. De 3 weken erna zit mijn vriend op te jutten dat hij moet opschieten met zijn boek zodat ik daarna ook weer wat te lezen heb. Niet erg gezellig voor hem. Met mijn eReader heb ik voortaan een complete bibliotheek bij me, en is mijn rugzak een stuk beter te tillen.
2: ik ben nogal lui, grote letters lezen lekker en ik kan dat instellen op mijn eReader.
3: veel titels zijn gratis
4: Je kan hem met één hand vasthouden, de andere hand is vrij om achter je hoofd te leggen (strand!)
5: een eReader is kleiner dan een boek en past wel in mijn handtasje en een boek van Stieg Larsson niet
6: een stopcontact is voldoende om hem op te laden (maar dat is niet vaak nodig)
7: een eReader is een stuk goedkoper dan een Ipad, zeg nou eerlijk, neem jij je Ipad mee naar het strand en laat je die in je tas liggen als je even gaat zwemmen?
8: Het leest lekker, je kan het contrast instellen en zelfs in de volle zon is het prima leesbaar.

Ik ben dus heel blij met mijn eReader. Het is waar dat hij heel veel niet kan, ik kan er niet mee bellen, twitteren, niet mee in het donker lezen, geen foto's mee maken, niet mee mailen, er komt geen muziek uit (de nieuwe modellen kunnen dat meestal wel) maar al die bezwaren kan ik van tafel vegen met het antwoord: dat kon mijn papieren boek ook niet.


Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten