19 februari 2011

Diepvries pizza Casa di Mama

Vandaag was een drukke dag dus ik had geen zin om serieus te koken. In de supermarkt zijn legio oplossingen te koop voor dit soort dagen dus ik loop mijn buurtsuper binnen en grijp naar de Pizza di mama, dat is een pizza zoals je moeder hem maakt denk ik dan.... Mijn moeder had diepvries pizza's met bodem van karrrtoooon (ken je die reclame nog?) Ik ga er maar vanuit dat niet mijn moeder aan de wieg heeft gestaan van deze pizza, maar de gezellige italiaanse moeke uit de reclamespot van Dr. O.

Afijn, ik naar huis, ruk de doos open en daar is de pizza, plasic eraf , kartonnen bodem wegdoen, bakpapiertje laten zitten. Oven heet voorverwarmen, even wachten, nog even wachten, pizza! Smaakt best goed is niks mis mee, maar de verpakking is wel bijzonder naar mijn idee. Volgens de FAQ van Dr. O. is dat bakppapier om je oven schoon te houden. Klinkt handig slaat nergens op volgens mij. Stel nou dat er zoveel kaas op zou zitten, dus ook op de rand wat niet het geval is, dan zou het van de pizza af kunnen lopen maar dan heb je weinig aan een bakpapiertje wat exact de maat van de bodem heeft, dan gaat het er alsnog naast. Het is niet aan de orde want er loopt niks af, er zit geen kaas of tomaat aan de buitenkant. Dat laatste is trouwens geen kritiek op de pizza, een randje waar de pizza goed kan vasthouden zonder dat je met je tengels in de bloedhete kaas zit is prima.  

Dan de katonnen bodem onder de pizzabodem en het bakpapiertje. Wat daar de bedoeling van is is mij ook niet duidelijk, het is een plakkerig stuk karton en er zitten miniscule gaatjes in. Je moet er niks mee doen, alleen weggooien. Waarom krijg ik het dan? De FAQ geeft er geen antwoord op. Wie het weet mag het zeggen.

Nou ja, ik zit weer cynisch te doen. De smaak was voor een diepvriespizza best goed, het is zo klaar dus wat dat betreft krijgt Dr. O. een complimentje. De observeerster snapt alleen niks van de verpakking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten