28 juni 2009

Vodka met bacon smaak

Oke, misschien is het even wennen maar de nieuwste verkoophit in Amerika is vodka met bacon smaak. Het klinkt niet echt lekker maar als ontbijt doet hij het goed en bij de BBQ is hij ook niet te versmaden volgens de kenners. Al jaren zijn er zoete, fruitige smaakjes op de markt maar dit is toch echt vrij nieuw en een regelrechte hit. Black Rock Spirits is de maker van het nieuwe drankje. Voorlopig is de Bakon Vodka nog niet in Nederland te koop maar ik heb wel een recept gevonden om het zelf te maken. Misschien leuk voor bij de volgende BBQ? Als je dan na 3 weken wachten en smachten je vodka klaar hebt kan je er bijvoorbeeld een Bakon Mary van maken.

Bakon Mary
• 1 oz. to 1½ oz. Bakon Vodka in a Highball glass filled with ice.• Fill glass with tomato juice• 1 dash celery salt• 1 dash ground black pepper• 1 dash Tabasco• 2-4 dashes of Worcestershire sauce• 1/8 tsp. horseradish (pure, never creamed)• Dash of lemon or lime juice
Garnish with a celery stalk; a skewer of olives, pickles, carrots, mushrooms, or other vegetables; or even meat or shrimp (bacon, salami, shrimp, etc.) and cheese. Pickled asparagus spears or pickled beans are also great as a garnish.


Nog even een waarschuwing..... drink met maten, maar wel met mate.

Meer informatie kan je hier vinden

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten